Filet duszony z kaszą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    40 dag
  • przyprawa uniwersalna Kucharek

  • Przyprawa curry orientalna Prymat

  • kasza gryczana

  • masło

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fileta pokroić na kawałki , na talerzyku wsypujemy wszystkie przyprawy mieszamy je i nacieramy kawałki kurczaka , smażymy z obu stron na masełku , w tym czasie wstawiamy kaszę gryczaną i wstawiamy wodę , gdy filety się podsmażą podlewamy wodą z czajnika i pod przykryciem dusimy ponad godzinę przewracając co parę chwil na drugą stronę , kaszę ugotowaną wykładamy na talerz wyjmujemy fileta i polewamy tym sosem z patelni , co dusił się filet .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
babcia 18.02.2012 18:15
przepyszne
mic 30.12.2011 17:47
JA BYM ZAMIENIL NA RYZ, BO ZA KASZA NIE PRZEPADAM;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat