Przepis i sposób przygotowania na: Filet drobiowy z sosem ananasowym
Filet z kurczaka z ananasem i rodzynkami to ciekawa, orientalna propozycja na łatwy do zrobienia i bardzo smaczny obiad dla całej rodziny.
Opcjonalnie kurczaka możesz zamienić na indyka. Niezależnie od wyboru, oblane słodko-pikantnym sosem mięsko smakuje wybornie i błyskawicznie znika z talerzy!
Mięso oczyszczamy, oprószamy solą i świeżo zmielonym pieprzem, zawijamy w folię spożywczą i przekładamy do lodówki. Na następny dzień smażymy je na rozgrzanym oleju.
W tym samym czasie przygotowujemy sos. Do gorącego bulionu wrzucamy drobno pokrojonego ananasa i rodzynki. Wlewamy sos słodko-pikantny, podgrzewamy. Mąkę rozrabiamy z zimną wodą (około 100 ml), dodajemy do całości i zagęszczamy, cały czas mieszając, do momentu całkowitego połączenia.
Mięso kroimy na kawałki, polewamy sosem.
Smacznego!