Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
botwinka
3 pęczki -
bulion warzywny
1 litr (około) -
buraki czerwone
3-4 szt -
rzodkiewki pęczek
1 pęczek (ok. 10 szt) -
ogórek zielony
1 szt (długi) -
ząbki czosnku
3-4 szt -
koperek
1 pęczek -
Szczypiorek cienki
1 pęczek -
jogurt naturalny
400 ml -
zsiadłe mleko
1 litr -
sok z cytryny
1 łyżeczka -
sól
-
Pieprz czarny mielony Prymat
-
cukier
-
masło
2 łyżki -
jajka ugotowane na twardo
4 szt
Przepis i sposób przygotowania Chłodnik z botwinki z pieczonymi burakami
Podajemy z jajkiem ugotowanym na twardo.
Komentarze (14)
Załaduj więcej komentarzy (4)