Składniki
kostka
g
kg
gramów
mała łyż.
gniazd
mała puszka
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
filet z kurczaka podwójny
2 szt. -
pomidory
4 szt -
kukurydza w puszce
1 szt -
papryka czerwona
1 szt. -
cebula biała
2 szt. -
pieczarki
10 szt. -
sok z cytryny
-
olej do smażenia
-
pieprz
do smaku -
czosnek
2 ząbki
Przepis i sposób przygotowania Filet drobiowy z kuchni włoskiej
Filety opłukać, natrzeć solą, pieprzem i zmiażdżonym czosnkiem i odstawić na pół godziny. Następnie rozgrzać olej, wrzucić pokrojoną cebulę i mięso pokrojone w kostkę, smażyć na wolnym ogniu. Po chwili dodać drobno pokrojone pieczarki, paprykę i dusić do odparowania wody. Po czym dodać odcedzoną kukurydzę, pokrojone pomidory, smażyć jeszcze około 5 minut. Na końcu doprawić sokiem z cytryny.
Komentarze (9)