Filet drobiowy z kuchni włoskiej

Filet drobiowy z kuchni włoskiej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka podwójny

    2 szt.
  • pomidory

    4 szt
  • kukurydza w puszce

    1 szt
  • papryka czerwona

    1 szt.
  • cebula biała

    2 szt.
  • pieczarki

    10 szt.
  • sok z cytryny

  • olej do smażenia

  • pieprz

    do smaku
  • czosnek

    2 ząbki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Filet drobiowy z kuchni włoskiej

Wykonanie:
Filety opłukać, natrzeć solą, pieprzem i zmiażdżonym czosnkiem i odstawić na pół godziny. Następnie rozgrzać olej, wrzucić pokrojoną cebulę i mięso pokrojone w kostkę, smażyć na wolnym ogniu. Po chwili dodać drobno pokrojone pieczarki, paprykę i dusić do odparowania wody. Po czym dodać odcedzoną kukurydzę, pokrojone pomidory, smażyć jeszcze około 5 minut. Na końcu doprawić sokiem z cytryny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Malgorzata549 30.07.2015 12:07
pyszny pomysł
Małgorzata Pin 19.03.2015 13:28
smacznie wygląda.
pestka 19.03.2015 13:23
bardzo smaczne danie
mysza75 19.03.2015 11:59
moje smaki fajne połaczenia
paulina2157 19.03.2015 11:34
fajne smaki w tym daniu
kloruś 19.03.2015 10:48
Wygląda zjawiskowo! Częstuję się!
Monika-twin 19.03.2015 10:48
super sos.
kanu83 19.03.2015 10:44
ciekawa propozycja
Kuchareczekjeden 19.03.2015 10:38
super pomysł na kurczaka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat