Figowa sałatka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Prosto, szybko, pysznie. Figowa sałatka z pewnością znajdzie liczne grono wielbicieli. 

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • figi

    8 sztuk
  • rukola

    100 gramów
  • orzechy piniowe

    50 gramów
  • ser pleśniowy typu gorgonzola

    50 gramów

Dressing:

  • oliwa

    3 łyżki
  • ocet balsamiczny

    2 łyżki
  • musztarda dijon

    0,5 łyżeczki
  • miód

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W salaterce delikatnie wymieszałem liście rukoli, prażone orzechy, połówki fig i kawałki gorgonzoli. Do miski przełożyłem wszystkie składniki na dressing i dokładnie je wymieszałem do połączenia. Gotowym dressingiem polałem sałatkę. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat