Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Figi w cieście francuskim z serem camembert

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie 2 kwadraty
świeże figi 2 szt
ser camembert 2 plastry
orzechy pistacjowe garść
jajko

Przepis i sposób przygotowania na: Figi w cieście francuskim z serem camembert

Na środek ciasta francuskiego układamy plaster sera. Na serze układamy pokrojoną na ćwiartki figę, posypujemy orzeszkami. Brzegi ciasta, posmarowane rozbełtanym jajkiem, zlepiamy ze sobą tworząc kształt sakiewek. W taki sam sposób przygotowujemy drugą paczuszkę. Obie smarujemy pozostałym jajkiem. Pieczemy ok. 15-20 minut w temp. 200 stopni. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ana1 17.09.2013 14:53
bardzo fajne
Aleksandra/Olcia 17.09.2013 10:48
musza byc pyszne
dodi 17.09.2013 10:14
smakowitości!!!
Ewa 17.09.2013 09:30
Smak jest bardzo ciekawy :), słodko-słony. Bardzo lubię takie szybkie, a zarazem efektowne i smakowite dania. Polecam :) .
adelajda 17.09.2013 09:27
super smaki !
nogawkuchni 17.09.2013 09:20
Bardzo oryginalny przepis i ciekawa propozycja,ciekawi mnie smak,bo danie wygląda bardzo zachęcająco i smakowicie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak