Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Figi w cieście francuskim

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
figi 6 sztuk
czekolada gorzka 6 kostek
jajko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Figi w cieście francuskim

Figi umyć, osuszyć, naciąć na krzyż ale nie do końca.
W każdej fidze umieścić kostkę czekolady.
Ciasto podzielić na 6 kwadratów na każdym ułożyć po jednej fidze.
Złączyć narożniki ciasta na górze figi, odkładnie skleić.
Posmarować rozkłóconym jajkiem.
Piec w temperaturze 200 stopni około 25 minut.
Ciastka można polukrować albo posypać tartą czekoladą.
SMACZNEGO!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wwwiolka 15.10.2014 12:38
Bardzo fajny przepis.
Kejti 15.10.2014 08:45
Zjadłabym chętnie :-)
marcia7 14.10.2014 18:48
muszę takie zrobić
monikalangier 14.10.2014 17:28
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak