Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
ser feta
200 g -
pomidor
1 plaster -
pepperoni
1 szt -
cebula czerwona
3 krążki -
oregano
-
oliwa
-
papryka zielona
1 krążek
Przepis i sposób przygotowania Feta sto furno (Feta zapiekana w piecu) Teo Vafidis
Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą z oliwek, a następnie układamy kolejno Fetę, pomidora, krążki cebuli, pokrojone Pepperoni najlepiej Macedońskie i zieloną paprykę, posypujemy oregano i skrapiamy oliwą. Zapiekamy w rozgrzanym do 180˚C piekarniku przez 15 minut. Podajemy gorące jako przystawkę.
Komentarze (2)