Feta sto furno (Feta zapiekana w piecu) Teo Vafidis

Feta sto furno (Feta zapiekana w piecu) Teo Vafidis

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser feta

    200 g
  • pomidor

    1 plaster
  • pepperoni

    1 szt
  • cebula czerwona

    3 krążki
  • oregano

  • oliwa

  • papryka zielona

    1 krążek
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Feta sto furno (Feta zapiekana w piecu) Teo Vafidis

Teo Vafidis poleca:
Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą z oliwek, a następnie układamy kolejno Fetę, pomidora, krążki cebuli, pokrojone Pepperoni najlepiej Macedońskie i zieloną paprykę, posypujemy oregano i skrapiamy oliwą. Zapiekamy w rozgrzanym do 180˚C piekarniku przez 15 minut. Podajemy gorące jako przystawkę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Rycerz
Rycerz 01.01.2014 23:31
Ciekawy przepis
ziutula
ziutula 14.09.2012 13:01
oooo...calkiem proste do zrobienia i smacznie wyglada

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat