Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

faworki inaczej

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
żółtko jajek 2 sztuki
masło 100 gram
twaróg 200 gram
cukier aromatyzowany

Przepis i sposób przygotowania na: faworki inaczej

mąkę przesiać ,masło zetrzeć na tarce ,wymieszać z pokruszonym twarogiem i żółtkami, zagnieść ciasto i na 30 minut schować do lodówki, Ciasto rozwałkować na cienki placek , radełkiem wycinać paski ,w środku każdego paska zrobić nacięcie , przez które przełożyć jeden koniec ciasta, obtoczyć w cukrze, układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ,piec na złoty kolor w 200 stopniach.
SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 15.02.2016 09:14
Fajny pomysł na faworki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak