Przepis i sposób przygotowania na: Faworki czosnkowe do piwka
Kroki postępowania
Na środku każdego robić nacięcie wzdłuż długiego boku i wywijać przekładając przez nacięcie jeden z rogów.
mąka pszenna | 2,5 szkl. |
mąka kukurydziana | 3-4 łyżki |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
margaryna | 100 g |
smalec | 150 g |
śmietana gęsta | kwaśna 3-4 łyżki |
piwo jasne | 1/3 szkl. |
czosnek | 3-4 ząbki |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | 1 łyżeczka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: