Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faworki Ali

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtko jajek 5 szt
mąka pszenna 2 szkl z czubkiem
śmietana 3 łyżki z czubkiem
spirytus 2 łyżki
sól 1 szczypta
olej
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Faworki Ali

Mąkę, żółtka, sól, śmietanę i spirytus zagnieść i odstawić na 20-30 min do lodówki. Po wyjęciu ciasto rozwałkować na grubość ok 3 milimetry.
Ciąć ciasto na paski i formować faworki. Smażyć z obu stron na złoto i osączyć na papierowym ręczniku.
Oprószyć cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak