Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faworki

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
żółtko jajek 6 szt
olej do smażenia
cukier puder
kwaśna śmietana 4-5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Faworki

Kroki postępowania

1
Zagnieść ciasto z mąki, żółtek i śmietany. Cienko rozwałkować, jak na makaron. Pociąć radełkiem i formować faworki.
Krok 1 - Faworki foto
2
Na patelni rozgrzać olej. Kłaść faworki na dość głęboki tłuszcz.
Krok 2 - Faworki foto
3
Smażyć faworki z obu stron na małym ogniu, aż się zarumienią na złoty kolor.
Krok 3 - Faworki foto
4
Podawać posypane cukrem pudrem. Smacznego :)
Krok 4 - Faworki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ankaryba 22.11.2013 14:22
pyszniutkie :-)
Angelika10 15.09.2013 21:51
bardzo lubię
Kuchenka 16.07.2013 14:59
ochhhh... zjadłoby się :P
Kuchenka 16.07.2013 14:59
ohhh.... zjadłoby sie
wyattearp 16.07.2013 13:54
faworki uwielbiam
kasienka23 16.07.2013 08:47
smakowite, wyglądają zachęcająco!
angelika14 15.07.2013 21:27
aż przypomniały mi się czasy gdy moja mama robiła takie w niedzielę a ja jako taki 3 letni percheć posypywałam takie faworki cynamonem, pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak