Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowne pieczarki wg Triss

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 14 sztuk
mięso mielone 400 gram
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
natka pietruszki 2 łyżki
jajko
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowne pieczarki wg Triss

Kroki postępowania

1
Pieczarki umyć, oderwać nóżki i wydrążyć wnętrze przy pomocy łyżeczki.
Krok 1 - Faszerowne pieczarki wg Triss foto
2
Połowę nóżek pieczarek i wydrążone wnętrze drobno posiekać, przesmażyć na maśle kilka minut, doprawić do smaku solą i pieprzem, ostudzić.
Krok 2 - Faszerowne pieczarki wg Triss foto
3
Mięso przełożyć do miski, dodać posiekaną natkę, cebulę i czosnek. Do masy dodać żółtko, ostudzone pieczarki i dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 3 - Faszerowne pieczarki wg Triss foto
4
Łyżeczką napełnić kapelusze pieczarek, smażyć kilka minut na oleju z obu stron, a następnie dusić pod przykryciem, aby mięso nie było surowe.
Krok 4 - Faszerowne pieczarki wg Triss foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 17.04.2014 09:06
dla mnie smaczne danie na talerzu..
foczka-ks 15.04.2014 23:07
skusze się :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak