Faszerowany schab

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab

    1 kg
  • kasza jaglana

    1/2 szk
  • mięso mielone

    10 dag
  • jajko

  • sól

  • pieprz

  • liście laurowe

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Faszerowany schab foto
Mięso płuczemy, oczyszczamy i osuszamy za pomocą ręczników papierowych. Dokładnie nacieramy solą i pieprzem.
Krok 2 - Faszerowany schab foto
Ugotowaną kaszę mieszamy z mięsem mielonym, ugotowanymi i posiekanymi grzybami, jajkiem oraz solą i pieprzem.
Krok 3 - Faszerowany schab foto
Schab rozcinamy jak książkę i na środku równomiernie nakładamy farsz. Zwijamy w roladę. Związujemy sznurkiem.
Krok 4 - Faszerowany schab foto
Mięso wkładamy do rękawa foliowego, dodajemy dwa liście laurowe i pieczemy ok 1 1/2 do 2 godzin w 180 stopniach. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gibli 26.02.2014 16:59
takiego nie jadłam)smacznie wygląda)
cooleczka 12.02.2014 18:58
wygląda apetycznie
RenataZ-et 09.01.2014 22:25
świetne mięsko
romanrafal 06.01.2014 14:44
pyszne miesko
Dorian 29.11.2013 07:59
pyszne miesko
Kulinarna Ja 17.11.2013 20:00
ale pyszności!
Pietruszka 15.11.2013 22:14
fajnie wygląda
Magda24 15.11.2013 12:33
pyszny, lubie taki
adelajda 15.11.2013 09:34
też taki robię :)
sara1 15.11.2013 09:32
apetycznie zrobione mięsko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat