Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowany kurczak

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak 1 sztuka
mięsa mielonego 0,5 kg
pieczarek 20 dag
por 1 sztuka
soli 0,5 łyżeczki
pieprzu 0,5 łyżeczki
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 0,5 łyżeczki
jajko 1 sztuka
jabłka 2 sztuki
bazylia 1 szczypta
Papryka słodka mielona Prymat 1 szczypta
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowany kurczak

Kroki postępowania

1
Kurczaka dokładnie opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem.Natrzeć solą,bazylją,słodką papryką i oliwą z oliwek.Odstawić na 30 minut. Farsz: Pieczarki obrać i opłukać.Pokroić w kosteczkę wraz z porem i zasmażyć na patelni na oleju.Przełożyć do mięsa mielonego i przyprawić solą,pieprzem oraz przyprawą do kurczaka.Wbić jajko do farszu.Wymieszać.
Krok 1 - Faszerowany kurczak foto
2
Farszem nadziać kurczaka.Spiąć wykałaczkami i związać.
Krok 2 - Faszerowany kurczak foto
3
Do blachy wlać olej i 0,5 szklanki wody przełożyć kurczaka. Jabłka opłukać i pokroić na ćwiartki.Obłożyć blachę i wstawić do nagrzanego piekarnika.
Krok 3 - Faszerowany kurczak foto
4
Piec ok 1.5 godziny w 180 stopniach.W czasie pieczenia podlewać sosem z pieczenia.
Krok 4 - Faszerowany kurczak foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roksana1 19.09.2012 20:48
mniam:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak