Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowany bakłażan

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bakłażan
papryka zielona
pieczarki - kapelusze 5
pomidor
szalotka
chili Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowany bakłażan

Kroki postępowania

1
Papryke i pieczarki kroimy w kostkę.
Krok 1 - Faszerowany bakłażan foto
2
Wrzucamy na rozgrzaną patelnie. Podsmażamy 5 minut aby nadmiar wody wyparował.
Krok 2 - Faszerowany bakłażan foto
3
Bakłażana przygotowujemy jak na zdjęciu. Posypujemy chilli, papryką słodką i solą. Papryke i pieczarki doprawiamy do smaku.
Krok 3 - Faszerowany bakłażan foto
4
Napełniamy bakłażana papryką i pieczarkami. Góre posypujemy pokrojonym w kostkę pomidorem i szalotką. Lekko solimy. Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni.
Krok 4 - Faszerowany bakłażan foto
5
Pieczemy 15 minut. Posypujemy ulubionym startym serem.
Smacznego ;-)
Krok 5 - Faszerowany bakłażan foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dollce 07.05.2015 23:03
Super danie ;)
Czarnula666 29.04.2015 18:45
Ciesze sie, że podoba Wam sie przepis :)
Anna169Hosz 29.04.2015 10:36
Moje smaki!
Ola1984 29.04.2015 07:50
Fajne, bezmięsne danie.
justynkag 28.04.2015 21:36
Smaczne danie
Czarnula666 28.04.2015 19:33
Smakuje tez :-)
Justi2401 28.04.2015 18:18
Przepysznie wygląda :)
agnieszka214 28.04.2015 18:03
smakowity skład
Czarnula666 28.04.2015 17:50
Podzieliłabym sie ale tak mi posmakowało, że zjadłam już wszystko :-)
marenka 28.04.2015 17:43
Mniam...chętnie zjadłabym...;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak