Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane skrzydełka w cieście naleśnikowym
Farsz:
Skrzydełka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym.
Usunąć kości ze skrzydełek.
W środku i na zewnątrz skrzydełka, dobrze obsypać przyprawą do kurczaka, odstawić w chłodne miejsce na całą noc.
Następnie faszerować skrzydełka serem, papryką i ogórkiem,pokrojonych w słupki.
Do każdego skrzydełka wkładać po 2 słupki sera, papryki i ogórka, spiąć skrzydełka wykałaczkami.
Ciasto naleśnikowe:
Wszystkie składniki przełożyć do miski, zmiksować.
Ciasto powinno mieć konsystencję śmietany.
Zanurzać skrzydełka w cieście naleśnikowym, smażyć na tłuszczu przez kilka minut, na złoty kolor.
Podawać skrzydełka zaraz po przygotowaniu.