Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane skrzydełka w cieście naleśnikowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.
Pyszne skrzydełka faszerowane, na każdy dzień i od święta. Takie skrzydełka sprawdzają się na różnych okolicznościach.

Składniki:

Skrzydełka i farsz:

skrzydełka kurczaka 4 sztuk
papryka czerwona 1 sztuka
korniszony 2 sztuki
żółty ser 55 g
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 duża łyż.
tłuszcz do smażenia 4 duże łyż.

Ciasto naleśnikowe:

jajko 1 szt.
mąka 50 g
woda 40 ml
mleko 50 ml
sól 1 szczypta
Papryka ostra mielona Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane skrzydełka w cieście naleśnikowym

Farsz:
Skrzydełka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym.
Usunąć kości ze skrzydełek.
W środku i na zewnątrz skrzydełka, dobrze obsypać przyprawą do kurczaka, odstawić w chłodne miejsce na całą noc.
Następnie faszerować skrzydełka serem, papryką i ogórkiem,pokrojonych w słupki.
Do każdego skrzydełka wkładać po 2 słupki sera, papryki i ogórka, spiąć skrzydełka wykałaczkami.

Ciasto naleśnikowe:
Wszystkie składniki przełożyć do miski, zmiksować.
Ciasto powinno mieć konsystencję śmietany.
Zanurzać skrzydełka w cieście naleśnikowym, smażyć na tłuszczu przez kilka minut, na złoty kolor.
Podawać skrzydełka zaraz po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 28.02.2019 14:56
Smakowite skrzydełka :)
Bożena Matuszczyk 27.02.2019 09:05
Skrzydełka kuszą smakiem i wyglądem - pychotka, ja lubię ale nie lubię usuwać kości. Ha ha ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak