Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

faszerowane skrzydełka

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 1 kg
mięso mielone 50 dag
papryczki konserwowe 3-4
ogórki konserwowe 3-4
cebula
czosnek
sól
pieprz
Papryka ostra mielona Prymat
Kminek mielony Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: faszerowane skrzydełka

Ze skrzydełek wyciągamy kostki ( co nie jest łatwe jeżeli nie mamy dobrego noża), zostawiamy tylko tą małą część; myjemy.
Mięso mielone mieszamy z cebulką, czosnkiem, pokrojoną papryką i pokrojonym ogórkiem. Przyprawiamy. Farsz wkładamy w kieszonki skrzydełek.
Tak wypełnione skrzydełka faszerujemy mięsem, przyprawiamy przyprawą do kurczaka. Wkładamy do piekarnika na godzinę na ok. 180 stopni.
Pycha :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 12.03.2013 14:59
Pychota! Fajny przepisik :)
Pomocnik 12.03.2013 10:22
ciekawy pomysł
Janina 12.03.2013 07:34
Bardzo smaczne
msmors 12.03.2013 07:31
bardzo ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak