Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane pomidory z pastą z ricotty

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
ser ricotta 1 sztuka
ser topiony 1 sztuka
oliwki czarne 8 sztuk
jogurt grecki 1 łyżka
koncentrat pomidorowy 1/2 łyżeczki
musztarda 1/2 łyżeczki
suszone pomidory 3 sztuki
oregano 1 szczypta
pieprz kolorowy 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane pomidory z pastą z ricotty

Jajka gotujemy na twardo i kroimy w drobną kostkę, dodajemy serek ricotta i serek topiony. Składniki mieszamy i dodajemy łyżkę jogurtu, koncentrat pomidorowy i musztardę. Posypujemy pieprzem i oregano roztartym w dłoniach. Oliwki i suszone pomidory kroimy w drobną kosteczkę, dodajemy też pestki dyni ze słoika z suszonymi pomidorami. Wszystko dobrze mieszamy i jeśli jest zbyt suche dodajemy jeszcze jogurtu.

Pomidory kroimy na połówki, wydrążamy gniazda nasienne i faszerujemy naszą pastą. Wszystko skrapiamy oliwą z oliwek, Podajemy np. z kanapkami z papryką, z grzankami. Jaką będziecie mieć inwencję :) To idealna przystawka np. na rodzinne imprezy. Każdy to lubi :)

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 14.08.2014 14:13
fajnie się prezentują

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak