Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane pomidory

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 4 szt
pieczarki 5 szt
ryż 1 woreczek
cebula 1 szt
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane pomidory

Pomidory muszą być dość twarde myjemy i odcinamy wierzch, wydrążamy środek. Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Pieczarki razem z cebuą dobniutko kroimy i odsmażamy na rozgrzanym oleju - dusimy. Kiedy grzyby będą już gotowe łaczymy je z ryżem , doprawiamy do smaku pieprzem i solą i dokładnie mieszamy. Gotowy farsz nakładamy w pomidory. Fajna przystawka . SMACZEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 20.02.2013 21:01
pyszotka
Magdalena1110 02.09.2012 09:32
dobre takie pomidory

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak