Faszerowane pieczone papryki

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka podłużna ramiro

    4 sztuki
  • pomidory suszone w zalewie

    8 sztuk
  • kapary całe Smak

    5 sztuk
  • serek kremowy

    40 dag
  • serek mascarpone

    2 łyżki
  • majonez

    1 łyżka
  • czosnek

    1 ząbek
  • olej

    2 szklanki
  • sól

    2 szczypty
  • pieprz

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapary kroimy drobno. Pomidory kroimy w małą kostkę. Odcinamy wierzch papryk i wyjmujemy gniazda nasienne. Następnie smarujemy olejem i wkładamy do rozgrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy do czasu pomarszczenia skóry. Wyjmujemy i studzimy. Serek mascarpone mieszamy z serkiem twarogowym, majonezem i przeciśniętym czosnkiem. Solimy, pieprzymy do smaku. Następnie dodajemy kapary i pomidory do serków.

Farszem napełniamy papryki. Chłodzimy przez godzinę. Następnie kroimy na połowę, układamy na półmisku. Zalewamy olejem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat