Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane pieczarki

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 6 szt
mielone mięso 20 dag
cebula 1 szt
ser salami 6 szt
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane pieczarki

Kroki postępowania

1
Pieczarki myjemy osuszamy i obieramy ze skórek . Odrywamy ogonki , które drobno kroimy . Łebki lekko wydrążamy i układamy na blaszce .
Krok 1 - Faszerowane pieczarki foto
2
Cebulę siekamy i wraz z ogonkami podsmażamy na oliwie . Gdy farsz ostygnie mieszamy z mięsem mielonym , doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem , nadziewamy łebki pieczarek
Krok 2 - Faszerowane pieczarki foto
3
przykrywamy plastrami sera żółtego . I zapiekamy w temp : 180 C około 25 minut .
Krok 3 - Faszerowane pieczarki foto
4
Gotowe :)
Krok 4 - Faszerowane pieczarki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 17.01.2014 09:22
pyszne pieczareczki
AURELKA 28.09.2013 20:39
uwielbiam faszerowane pieczarki
Bernadeta1 05.05.2013 00:41
bardzo smaczne
pycia9 15.01.2013 23:02
uwielbiam takie pieczarki
Botwinka 16.10.2012 00:02
rewelacja
cooleczka 10.10.2012 18:34
smaczne
Wacław 30.08.2012 09:27
smaczne !
RenataZ-et 29.08.2012 21:45
bardzo lubię takie pieczarki
Łukasz15 18.08.2012 17:34
Świetne
annagebalska 09.08.2012 15:37
Muszą być smaczne
Ewa6274879 29.07.2012 08:43
z chęcią takie zrobię :)
Wafelek2601 27.07.2012 18:02
uwielbiam
halina17 27.07.2012 13:35
smaczne pieczarki
Katarzyna87 27.07.2012 12:18
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak