Faszerowane pałki z kurczaka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pałki z kurczaka

    4 sztuki
  • pieczarki

    200 gram
  • cebula

    1 sztuka
  • tymianek Prymat

    1/2 łyżeczki
  • majeranek Prymat

    1/2 łyżeczki
  • przyprawa do kurczaka - pikantna

    1 łyżeczka
  • kasza manna

    2 łyżeczki
  • czarny pieprz mielony Prymat

  • sól

  • bułka tarta

  • przyprawa curry

    1 łyżeczka
  • majeranek Prymat

  • jajko

  • olej rzepakowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Faszerowane pałki z kurczaka foto
Z podudzi delikatnie zsunąć skórę, najdalej jak się da. Ostrym nożem lub nożycami do drobiu odciąć kość. Usunąć odłamki kości.
Krok 2 - Faszerowane pałki z kurczaka foto
Odcięte kostki wykorzystać do ugotowania wywaru na zupę.
Krok 3 - Faszerowane pałki z kurczaka foto
Mięso oddzielić od odciętej kości i zmielić.
Krok 4 - Faszerowane pałki z kurczaka foto
Pieczarki i cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć. Dodać mięso, doprawić i chwilę razem smażyć. Dodać kaszę , wymieszać i przestudzić.
Krok 5 - Faszerowane pałki z kurczaka foto
Nadziewać skórki i jeśli jest jej za mało, żeby dobrze podwinąć, to spiąć wykałaczką.
Krok 6 - Faszerowane pałki z kurczaka foto
. Bułkę tartą wymieszać z curry i ziołami.
Krok 7 - Faszerowane pałki z kurczaka foto
Panierować w jajku i bułce, smażyć na złoty kolor. Przed podaniem zapiec w piekarniku 10 min 180 stopni.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Urszula Świeca 04.07.2017 21:34
Pyszne pałki.))

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat