Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane muszle krakowską

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron muszle 25 szt
kiełbasa krakowska 40 dag
sól i pieprz do smaku
cebula 1 szt
natka pietruszki 2 łyż
ser żółty 8 dag
ketchup pikantny 5 łyż
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane muszle krakowską

Kroki postępowania

1
Kiełbasę zetrzeć na dużych oczkach tarki. Cebulę posiekać. Cebulę zeszklić. Do cebuli dodać kiełbasę chwile smażyć.
Krok 1 - Faszerowane muszle krakowską foto
2
Ser zetrzeć na małych oczkach tarki. Przełożyć kiełbasę z cebulką do miski, wsypać natkę. Dodać ser żółty, wymieszać.
Krok 2 - Faszerowane muszle krakowską foto
3
Dodać ketchup oraz zioła do smaku, wymieszać.
Krok 3 - Faszerowane muszle krakowską foto
4
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
Krok 4 - Faszerowane muszle krakowską foto
5
Farsz wkładać w makaron. Ułożyć na blasze. Piec w temp. 180 stopni 10-15 minut.
Krok 5 - Faszerowane muszle krakowską foto
6
Podawać na ciepło.
Krok 6 - Faszerowane muszle krakowską foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata Pin 21.04.2015 18:48
Ale fajne muszelki, super.
Aleksandra/Olcia 21.04.2015 12:56
smakowicie to wymyśliłaś
Megg 21.04.2015 10:25
smaczna propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak