Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane muszle

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron muszle 1 opakowanie
mięso mielone 500 g
cukinia 1/2
papryka 1/2
cebula 1
ketchup 6 lyzek
mozzarella 20 g
chilli szczypta
bazylia
tymianek

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane muszle

Kroki postępowania

1
Makaron muszle gotujemy w osolonej wodzie przez 15 minut. Odcedzamy i przepłukujemy zimną wodą. Na rozgrzanym oleju podsmażamy pokrojoną w kosteczkę cebulkę. Następnie podsmażamy mięso, przyprawiamy je pieprzem i solą. Dodajemy pokrojone w kostkę pozostałe warzywa- cukinię i paprykę.
Krok 1 - Faszerowane muszle foto
2
Dodajemy ketchup lub koncentrat pomidorowy i przyprawiamy. Całość podgrzewamy jeszcze ok 5 minut. Do ostudzonych muszli wkładamy farsz i układamy je w naczyniu żaroodpornym. Posypujemy startym serem mozzarella i posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Krok 2 - Faszerowane muszle foto
3
Naczynie z muszlami wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni na 15 minut.
Krok 3 - Faszerowane muszle foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kolorowa 25.12.2013 11:54
ale to ciekawe danie ;)
Róża1 29.11.2013 11:14
pyszności !!!
Katarzyna/kate1980 17.02.2013 22:20
pomysłowe
paulina2157 17.02.2013 18:05
bardzo apetyczne, fajny pomysł na mięso mielone które nie każdy lubi
Paolcia 17.02.2013 17:39
mniaaaaaaaammmmmm
Anna89 17.02.2013 17:34
smakowicie wyglądają te muszelki faszerowane
Marlenka.S 17.02.2013 16:52
świetne
kasiaw 17.02.2013 16:45
pyszne
gosia56 17.02.2013 16:36
napewno pycha
Miki 17.02.2013 16:27
super
aginaa 17.02.2013 16:25
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak