Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane jajka z pastą z łososia

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Jajka faszerowane to dobry pomysł na urozmaicenie przekąsek na imprezie lub spotkaniu. Ich przygotowanie nie zajmuje dużo czasu, a efekt wizualny i smakowy jest wyborny!

Składniki:

jajko 8 sztuk
łosoś wędzony 20 dag
jogurt grecki 1 łyżka
kurczak wędzony 1 udko
szczypiorek 3 łyżki
papryczka chili 1/2 sztuki
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 2 szczypty
Sól kamienna spożywcza jodowana 3 szczypty
majonez 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane jajka z pastą z łososia

  • jajka faszerowane łososiem
  • przekąska na imprezę
  • przepis na nadziewane jajka

1. Jajka ugotuj na twardo, obierz i podziel na dwie połowy wzdłuż.

2. Wyjmij żółtka. Kurczaka i łososia pokrój bardzo drobno, dodaj drobno pokrojoną papryczkę chili, majonez, jogurt, sól do smaku oraz pieprz cytrynowy.

3. Do całości dodaje również szczypior i rozgniecione żółtka. Farsz nałóż w jajka, ułóż na sałacie i udekoruj szczypiorem.

Jajka faszerowane to idealna przekąska na imprezę z przyjaciółmi lub rodziną. Jeśli nie masz świeżej papryczki chili, to możesz wykorzystać chili w mielonej formie przyprawy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asiatok 04.01.2017 15:19
ślicznie się prezentują!
w mojej kuchni 04.01.2017 13:06
same pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak