Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane jajka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 szt gotowany albo duszony
ogórek konserwowy 1 szt mała
marchewka 1/4 szt ugotowanej
ser żółty 2 łyżki startego
natka pietruszki 1 łyżka kopiasta posiekanej
por (biała część) 1 łyżka kopiasta posiekanego
jajko 5 szt
sól
pieprz
majonez

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane jajka

Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy na połowy. Wyjmujemy żółtka.
Mięsko drobno kroimy tak jak i ogórka i marchew (ja posiekałam jeszcze jedną połówkę jajka).
Wszystkie składniki mieszamy, dość mocno doprawiamy do smaku i łączymy majonezem.
Do składników na farsz można dodać trochę rozdrobnionych żółtek.
Przygotowany farsz nakładamy na połówki jajek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak