Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane jajka

mic
2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 10 sztuk
koper 1/2 pęczk
pietruszka 1/4 pęczka natki
cebula 1/2 mała
sos czosnkowy 2,5 łyżki
sól, papryka pieprz do smaku
majonez

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane jajka

Kroki postępowania

1
jajka gotujemy na twardo, obieramy, dzielimy na pół, oddzielamy białka od żółtek.
Krok 1 - Faszerowane jajka foto
2
dodajemy drobniutko pokrojoną cebulkę, posiekaną natkę i koper. dodajemy sos czosnkowy.
Krok 2 - Faszerowane jajka foto
3
dodajemy sól, pieprz, paprykę.
Krok 3 - Faszerowane jajka foto
4
mieszamy wszystko ze sobą.
Krok 4 - Faszerowane jajka foto
5
Nakładamy nadzienie do każdej połówki jajka, nakładamy na wierzch majonez.
Krok 5 - Faszerowane jajka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 21.10.2013 17:34
Bardzo lubię faszerowane jajka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak