Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane jajka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makrela wędzona 1/2 szt
koncentrat pomidorowy 2 łyżeczki
sos sojowy 1 łyżeczka
sól do smaku
Natka pietruszki suszona Prymat 2 łyżki
jajko ugotowane na twardo 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane jajka

Kroki postępowania

1
Makrele obrać ze skóry usunąć ości i dodać żółtka - wymieszać
Krok 1 - Faszerowane jajka foto
2
Następnie dodać koncentrat pomidorowy i natkę pietruszki
Krok 2 - Faszerowane jajka foto
3
Dokładnie wymieszać
Krok 3 - Faszerowane jajka foto
4
Połówki ugotowanych białek napełniać farszem
Krok 4 - Faszerowane jajka foto
5
Podawać jako przekąskę
Krok 5 - Faszerowane jajka foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 08.03.2013 21:12
smaczna kolkacja
zielonamorelka 07.03.2013 22:57
uwielbiam faszerowane jajka tak jak i makrelę wędzoną a połączenie ich razem to niebo w gębie:D
tomek18 07.03.2013 21:49
lubię takie jajeczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak