Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane jajka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

majonez light 4 łyżki
kiełki 1 szklanka
rzodkiewka 2
szynka wędzona 5 plasterków
żółtko jajek 2
jajko 4
Pieprz czarny Prymat w młynku
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane jajka

Jajka gotujemy na twardo. Po ugotowaniu obieramy ze skorupki i kroimy na części wydrążając żółtka. Do miski dajemy opłukane i osuszone kiełki. Rzodkiewkę po umyciu kroimy w drobną kostkę. Szynkę pokroić w kostkę. Wszystkie pokrojone składniki dajemy do miski oraz kiełki. Całość mieszamy. Dodajemy majonez oraz przyprawy sól oraz pieprz i dokładnie mieszamy do połączenia wszystkich składników. Faszerowane jajka wstawić do lodówki do schłodzenia na około 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 25.06.2016 12:19
Lubię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak