Faszerowane jaja inaczej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka

    15 dag
  • szczypiorek

    1 pęczek
  • papryka czerwona

    0,5 szt
  • pieczark

    4 szt.
  • natka pietruszki

    4 gałązki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • ziarenka smaku

    do smaku
  • oliwa

    2-3 łyżki
  • jajko ugotowane na twardo

    4 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, nie obierać. Jak wystygną przeciąć ostrym nożem na pół. Ostrożnie wyjąć jaja ze skorupek. Skorupki odłożyć, będą potrzebne później. Jaja posiekać w drobniutką kostkę. Szynkę pokroić w drobniutką kostkę. Pieczarki pokroić w drobniutką kostkę i podsmażyć na patelni, aż cała woda z nich wyparuje. W trakcie smażenia można posypać pieczarki ziarenkami smaku. Szczypiorek i natkę pietruszki posiekać. Paprykę czarwoną pokroić w drobną kosteczkę. Wszystkie składniki razem wymieszać, dodać 2-3 łyżki oliwy z oliwek i doprawić do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowany farsz nakładać do pustych skorupek po jajkach. Tak nadziane jaja podsmażyć na patelni, (farszem do dołu). Podawać jeszcze ciepłe. SMACZNEGO!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (37)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
MAR3STA 06.12.2012 19:05
super
kamyk 02.05.2012 08:39
extra
Mirka-Ludomila 25.04.2012 22:52
fajne
ben-ka 16.04.2012 08:43
dobre takie jajeczka,czasami robię podobnie.
Iwusia 10.04.2012 22:35
ślicznie wyglądają :]
mela251 27.02.2012 08:45
smakowite
Adamorek 18.02.2012 09:39
ale nie wiem czy to higieniczne
Anna152 16.02.2012 07:22
fajne
Anna152 16.02.2012 07:22
fajne
Anna152 16.02.2012 07:22
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat