Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowana rolada z boczku

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek bez skóry 1,5 kg
Por duży 1 szt
marchewka duża 1 szt
pieczarki 350 g
czosnek 2 ząbki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1 szczypta
sól do smaku
czarny pieprz mielony Prymat do smaku
olej rzepakowy

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowana rolada z boczku

Pieczarki,marchewkę oczyścić,zetrzeć na tarce o dużych oczkach,por
pokroić w krążki,wszystko poddusić na oleju. Doprawić do smaku
przyprawami. Boczek (jeżeli jest gruby należy go rozbić) natrzeć solą
i roztartym czosnkiem.
Nałożyć farsz i zrolować. Obwiązać bawełnianą nicią
i odstawić na 2 godziny do lodówki.
Tak przygotowany boczek włożyć do rękawa do pieczenia i
wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piec ok 1,5 godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magduś83 01.09.2014 23:01
zgadzam się, mi też na taką roladkę ślinka leci
Motorek 01.09.2014 10:47
aż ślinka cieknie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak