Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowana pieczona dynia

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

dynia 1 sztuka
marchewka 2 sztuki
cynamon 1/2 łyżeczka
żurawina suszona 1 łyżka
oliwa 1-2 łyżki
sól do smaku 1/2 łyżeczki
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowana pieczona dynia

Odetnij z dyni czubek, wydrąż miąższ. Marchewkę zetrzyj na dużych oczkach i lekko podduś na oliwie. Dodaj przyprawy i żurawinę. Napełnij nią środek dyni. Dynię posmaruj od dołu oliwą i zawiń w folię aluminiową. Piecz w zależności od wielkości od 60 do 80 minut. Podałam z ryżem i kurczakiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 19.12.2016 20:47
ciekawa propozycja
Malinka 18.12.2016 19:16
Super propozycja!
Bernadeta1 18.12.2016 18:59
na pewno smaczne jedzonko
Mniam 18.12.2016 15:37
Coś dla miłośników dyniowych przysmaków :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak