Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

faszerowana papryka z kaszą gryczaną i mięsem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka czerwona 3-4 szt
kasza gryczana 1/2 woreczka
cebula 2 szt
ząbek czosnku 2 szt
przecier pomidorowy 4-5 łyżek
oregano
sól do smaku
pieprz
bazylia
Papryka ostra mielona Prymat
mięso mielone 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: faszerowana papryka z kaszą gryczaną i mięsem

Kroki postępowania

1
Ugotuj kaszę gryczaną. Następnie na patelni zeszklij cebulę wraz z posiekanym czosnkiem.
Krok 1 - faszerowana papryka z kaszą gryczaną i mięsem foto
2
Następnie wrzuć na patelnię mięso mielone (ja użyłam wieprzowego), piecz przez kilka minut.
Krok 2 - faszerowana papryka z kaszą gryczaną i mięsem foto
3
Gdy mięso będzie już przypieczone, dodaj około 4-5 łyżek przecieru pomidorowego.
Krok 3 - faszerowana papryka z kaszą gryczaną i mięsem foto
4
Dodaj kaszę gryczaną, pieprz, sól do smaku, oregano, paprykę mieloną oraz bazylię.
Krok 4 - faszerowana papryka z kaszą gryczaną i mięsem foto
5
Piecz wszystko jeszcze przez kilka minut.
Krok 5 - faszerowana papryka z kaszą gryczaną i mięsem foto
6
Świeże papryki umyj, następnie utnij na wysokości 3/4 papryki, usuń gniazda nasienne.
Krok 6 - faszerowana papryka z kaszą gryczaną i mięsem foto
7
Do przygotowanej papryki włóż farsz. Następnie całość oblej oliwą z oliwek.
Krok 7 - faszerowana papryka z kaszą gryczaną i mięsem foto
8
Owiń papryki w folię.
Krok 8 - faszerowana papryka z kaszą gryczaną i mięsem foto
9
Umieść na rozgrzanym grillu, piecz przez około 10-15 minut.
Krok 9 - faszerowana papryka z kaszą gryczaną i mięsem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 10.09.2014 12:08
pycha,moje ulubione smaki !
Czyki 09.09.2014 21:09
Bardzo lubię taką papryczkę :):)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak