Faszerowana papryka z curry

Faszerowana papryka z curry

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka czerwona

    4 sztuka
  • ryż

    3 worek
  • mięso mielone

    1 opakowanie
  • cebula biała

    1 sztuka
  • natka pietruszki

    1/2 pęczek
  • ser żółty

    4 plaster
  • pieczarka

    6
  • sól i pieprz

    do smaku
  • curry

    1 łyżeczka
  • olej

    do smażenia
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Faszerowana papryka z curry

Ryż gotujemy w sposób tradycyjny. W tym czasie oczyszczamy czerwoną paprykę wyjmując z niej środek i ziarna. Olej rozgrzewamy na patelni. Podsmażamy na nim drobno posiekaną cebulę, mięso mielone i pieczarki pokrojone w cienkie ćwiartki. Doprawiamy curry, solą i pieprzem i dokładnie mieszamy. Gdy składniki będą już miękkie dodajemy je do ryżu, doprawiamy solą i pieprzem i drobno posiekaną natką pietruszki. Dokładnie mieszamy. Tak przygotowany farsz umieszczamy w oczyszczonych paprykach. Gdy będą gotowe wkładamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy około 30 minut. Po tym czasie na wierzchu każdej z nich układamy plasterek sera. Zapiekamy jeszcze około 15 minut aż ser się rozpuści. Jemy jako drugie danie obiadowe.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

adelajda 09.02.2014 11:37
lubię papryczki :)
Janina 09.10.2013 14:10
Ciekawy pomysł;)
Ola1984 09.10.2013 13:53
Uwielbiam faszerowane warzywa, pyszna ta Twoja papryka :)
msmors 09.10.2013 13:38
fajne danie, dawno takieo nie jadłam
Renata9 09.10.2013 13:31
pyszna papryka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat