Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowana papryka z curry

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 4 sztuka
ryż 3 worek
mięso mielone 1 opakowanie
cebula biała 1 sztuka
natka pietruszki 1/2 pęczek
ser żółty 4 plaster
pieczarka 6
sól i pieprz do smaku
curry 1 łyżeczka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowana papryka z curry

Ryż gotujemy w sposób tradycyjny. W tym czasie oczyszczamy czerwoną paprykę wyjmując z niej środek i ziarna. Olej rozgrzewamy na patelni. Podsmażamy na nim drobno posiekaną cebulę, mięso mielone i pieczarki pokrojone w cienkie ćwiartki. Doprawiamy curry, solą i pieprzem i dokładnie mieszamy. Gdy składniki będą już miękkie dodajemy je do ryżu, doprawiamy solą i pieprzem i drobno posiekaną natką pietruszki. Dokładnie mieszamy. Tak przygotowany farsz umieszczamy w oczyszczonych paprykach. Gdy będą gotowe wkładamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy około 30 minut. Po tym czasie na wierzchu każdej z nich układamy plasterek sera. Zapiekamy jeszcze około 15 minut aż ser się rozpuści. Jemy jako drugie danie obiadowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 09.02.2014 11:37
lubię papryczki :)
Janina 09.10.2013 14:10
Ciekawy pomysł;)
Ola1984 09.10.2013 13:53
Uwielbiam faszerowane warzywa, pyszna ta Twoja papryka :)
msmors 09.10.2013 13:38
fajne danie, dawno takieo nie jadłam
Renata9 09.10.2013 13:31
pyszna papryka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak