Faszerowana papryka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka czerwona

    5 szt
  • mięso mielone

    40 dkg
  • ryż

    1 szkl
  • oliwki czarne

    10 szt
  • oliwki zielone

    10 szt
  • cebula

    1 szt
  • pieczarki

    4 szt
  • suszone pomidory

    8 szt
  • olej

  • sól

  • pieprz

  • koncentrat pomidorowy

    1 słoiczek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Faszerowana papryka foto
Ryż gotujemy w osolonej wodzie na pół miękko i mieszamy z mięsem mielonym
Krok 2 - Faszerowana papryka foto
Na oleju podsmażam drobno pokrojona cebulę, pieczarki, pomidory suszone.
Krok 3 - Faszerowana papryka foto
Do podsmażonych cebuli, pieczarek itd dodaję drobno pokrojone oliwki.
Krok 4 - Faszerowana papryka foto
Łączę podsmażone produkty z mięsem mielonym i ryżem, przyprawiam do smaku Z papryki odcinam główki usuwam gniazda i nadziewam paprykę.
Krok 5 - Faszerowana papryka foto
W garnku układamy papryki, przykrywamy i podlewamy wodą połączoną z koncentratem pomidorowym. Gotujemy około 1 godz. Polecam. Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 21.03.2017 07:42
lubię paprykę w takiej wersji
w mojej kuchni 27.10.2016 19:12
bardzo lubię taką paprykę
tobi1989 27.10.2016 17:46
Smaczne danie :)
Konczi 27.10.2016 17:25
Pyszna propozycja :) Aż zgłodniałam :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat