Faszerowana kolorowa papryka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka wieprzowa (bez kości)

    50 dkg
  • cebula

    2 szt
  • jajko

    1 szt
  • ryż

    2 saszetki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • Kucharek przyprawa do potraw

    do smaku
  • margaryna

    wg uznania
  • boczek

    60 surowy bez kości
  • papryka

    9-10 (kolorowa)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Faszerowana kolorowa papryka foto
Papryki umyć i oczyścić z gniazd nasiennych. Cebulę obrać i pokroić. Zeszklić cebulę na odrobinie margaryny. Boczek oraz łopatkę ugotować w lekko osolonej wodzie do miękkości. Gotowe mięso pokroić na kawałki (z boczku odkroić skórę) i zmielić na maszynce do mielenia mięsa wraz z cebulą. Do mięsa wbić jajko, dodać ryż i przyprawy. Dokładnie połączyć wszystkie składniki.
Krok 2 - Faszerowana kolorowa papryka foto
Gotowym farszem wypełniać papryczki, przykryć wierzchy. Papryki układać w szerokim rondlu, podlać wodą spod gotowania mięsa i dusić pod przykryciem około 30-40 minut (co jakiś czas można papryczki przewrócić na drugą stronę).
Krok 3 - Faszerowana kolorowa papryka foto
Gotowe papryczki wyłożyć na talerze.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ben-ka 17.02.2014 11:07
Tak przyrządzoną paprykę często robię,bo bardzo ją lubię.
IKrakowianka 04.01.2014 16:35
super papryka
Alex_M 09.12.2013 17:37
smaczna papryka :)
alaaa 05.12.2013 15:48
taka papryka jest bardzo pyszna, aż zatęskniłam
adelajda 18.11.2013 18:32
chętnie zjem taką papryczkę :)
EmciaPichci 09.09.2013 19:12
mniam uwielbiam :)
kate.500 25.07.2013 15:19
pysznie wygladaja
Ela15 19.06.2013 08:35
rewelacyjne papryczki
Dorota59 14.03.2013 20:09
pyszne jedzonko
Ewelina38 08.10.2012 11:22
uwielbiam tak pysznie nadzianą papryczkę :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat