Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

faszerowana cukinia zapiekana

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 2 szt
mięso mielone 0,5 kg
cebula 1 szt
pomidor 1 duży
sól
pieprz
olej do smażenia
jajka przepiórcze 10 szt

Przepis i sposób przygotowania na: faszerowana cukinia zapiekana

Kroki postępowania

1
cukinie obieramy ze skórki, wydrążamy środek i obgotowujemy 3-5 minut w lekko posolonej wodzie
Krok 1 - faszerowana cukinia zapiekana foto
2
cebulę kroimy w kostkę, przesmażamy na oleju następnie dodajemy mięso i smażymy na kocu dodajemy pomidora obranego ze skórki i pokrojonego w kostkę , doprawiamy pieprzem i solą, jeszcze chwilę wszystko dusimy. Farszem napełniamy cukinie ułożone w naczyniu do zapiekania, na każdą wybijamy po 2-3 jajka przepiórcze
Krok 2 - faszerowana cukinia zapiekana foto
3
zapiekamy około 30 minut w 180 stopniach, po upieczeniu posypujemy natką pietruszki
Krok 3 - faszerowana cukinia zapiekana foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 27.02.2014 08:34
bardzo lubię
kuklik 07.09.2012 14:57
a to ciekawe
cooleczka 04.08.2012 10:09
do wypróbowania :)
Ewa6274879 03.08.2012 19:25
wygląda bardzo smakowicie :)
Paweł10 03.08.2012 18:33
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak