faszerowana cukinia z oscypkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    2 szt
  • kasza jaglana

    1 woreczek
  • marchew

    1 szt
  • cebula

    0,5 szt
  • olej

    2 łyżki
  • sól i pieprz

    0,5 łyżeczka
  • oscypek

    7 plasterków
  • konfitura żurawinowa

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - faszerowana cukinia z oscypkiem foto
Kaszę gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cukinię myjemy. Kroimy wzdłuż na dwie części. Wycinamy środek, który kroimy w drobną kostkę.
Krok 2 - faszerowana cukinia z oscypkiem foto
Cebulę kroimy w drobną kostkę. Marchew obieramy, trzemy na tarce o grubych oczkach.
Krok 3 - faszerowana cukinia z oscypkiem foto
Miąższ z cukinii, marchew oraz cebulę wrzucamy na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju. Podlewamy odrobiną wody i dusimy około 5 minut.
Krok 4 - faszerowana cukinia z oscypkiem foto
Kaszę mieszamy z warzywami z patelni. Doprawiamy przyprawami.
Krok 5 - faszerowana cukinia z oscypkiem foto
Cukinie faszerujemy warzywami. Na farsz nakładamy plasterki pomidorów, następnie nakładamy plastry oscypka. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 20 minut. Gotowe cukinie podajemy z żurawiną.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 16.11.2016 13:21
zjadla bym z prawdziwą przyjemnością
Patrycja33 29.09.2016 13:34
ciekawa jestem jak smakuje, brzmi interesujaco
gosia56 23.09.2016 12:17
pyszne danie
MonikaW 22.09.2016 22:17
miód na moje podniebienie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat