Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowana cukinia

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia 1 Sztuka
pierś z kurczaka 100 Gram
musztarda 1 Łyżeczka
cebula 1 Sztuka
czosnek 2 Zabki
Przyprawa curry orientalna Prymat 1,5 Łyżeczki
pomidory krojone z puszki 0,5 Puszki
oliwki zielone Smak 5 Sztuk
ser żółty 2 Plastry
pieczarki 5 Sztuk
tymianek Łyżeczka
papryka czerwona 1/3 Sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowana cukinia

Kroki postępowania

1
Cukinie przekrawamy na pol, wydrazamy miazsz, kropimy oliwa, solimy, pieprzymy i posypujemy ziolami. Wstawiamy na 5 min do piekarnika na 200 stopni
Krok 1 - Faszerowana cukinia foto
2
Warzywa kroimy, kurczaka kroimy w paski. Podsmazamy na patelni z przyprawami. Dodajemy lyzeczke musztardy.
Krok 2 - Faszerowana cukinia foto
3
Cukinie faszerujemy. Dodajemy ser na gore. Zapiekamy w piekarniku przez 15-20 min.
Krok 3 - Faszerowana cukinia foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 25.04.2016 20:55
pycha,też robię podobnie
Wafelek2601 01.03.2016 10:47
Bardzo smaczna
Benita 01.03.2016 10:46
uwielbiam faszerowaną cukinię
Magda60 01.03.2016 10:35
sakowicie wyglada
bertpvd 01.03.2016 10:14
ciekawy przepis
w mojej kuchni 01.03.2016 10:05
moje smaki cukiniowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak