Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowana cukinia

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinie małe 3 sztuki
mięso mielone wieprzowe 50 dag
kukurydza w puszce 1 puszk
ryż 2 szklanki
kostka rosołowa 1 sztuka
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
cebula biała 1 sztuka
olej 1 łyżka
papryka czerwona 1 sztuka
sól do smaku 1 do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku 1 do smaku
ser żółty 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowana cukinia

Kroki postępowania

1
Ryż opłukujemy i gotujemy al dente z kostką rosołową. Paprykę i cebulkę kroimy w kostkę.
Smażymy mięso z papryką i cebulką. Doprawiamy solą, pieprzem. Dajemy odcedzoną kukurydzę. Mieszamy.
Krok 1 - Faszerowana cukinia foto
2
Cukinie wydrążamy, nakładamy farsz i posypujemy startym serem. Zapiekamy ok 35 minut.
Krok 2 - Faszerowana cukinia foto
3
Gotowe cukinie wykładamy na talerze i zajadamy.
Krok 3 - Faszerowana cukinia foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara777 28.04.2015 09:20
smaczne jedzenie
Ola1984 28.04.2015 08:01
Uwielbiam faszerowaną cukinię :)
gosia1988 27.04.2015 21:20
lubię taką
Katarzyna59 27.04.2015 20:38
pychotka!!!
Aleksandra/Olcia 27.04.2015 19:35
uwielbiam taką cukinię
Kasnaj 27.04.2015 19:19
taka jaką lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak