Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolówka po wiejsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

soczewica 1 szkl
fasola czerwona 3/4 szkl
włoszczyzna suszona 2 łyżki
boczek wędzony 25 dag
kiełbasa biała 25 dag
kostka rosołowa
majeranek
Kminek mielony Prymat
pieprz 5 ziaren
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
sól
mięta liście
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolówka po wiejsku

Fasolę umyć, osączyć. Zalac litrem wody i odstawić na 15 minut. Odcedzić, zalac 2 L przegotowanej wody, odstawić na noc. Fasolę ugotować w wodzie w której sie moczyła. Po 20 min gotowania dodać opłukaną soczewice, włoszczyznę, kostkę rosołową, listki laurowe i pieprz. Kiełbasę i boczek pokroić w kostkę. Podsmażyć na oleju,razem z majerankiem i kminkiem dodać do zupy na 10 minut przed końcem gotowania. Zupę doprawić ew. solą. Rozlać na talerze. Każdą porcję udekorować listkiem mięty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak