Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fasolówka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 1 sztuka
korzeń pietruszki 1 sztuka
Korzeń selera 1/4 sztuki
cebula 1 sztuka
udko kurczaka 1 sztuka
ziemniaki 3 sztuki
drobny makaron 1/2 szklanki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
oliwa 1 łyżka
fasola 3/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: fasolówka

Fasolkę moczymy najlepiej na noc. Następnie zlewamy wodę. Do garnka wkładamy udko, marchewkę,seler, pietruszkę oraz listki laurowe,ziele angielskie, pół łyżeczki soli. Zalewamy całość wodą i gotujemy na małym ogniu ok 30 minut. Dodajemy fasolkę i gotujemy aż zacznie robić się miękka. Wtedy do zupy wkładamy ziemniaki pokrojone z kosteczkę oraz makaron i gotujemy do ich miękkości. Na malej patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy i szklimy na niej posiekaną cebulę którą następnie dodajemy do zupy. Udko kurczaka wyjmujemy i rozdrabniamy mięso. Gorącą zupę podajemy z mięsem kurczaka oraz natką pietruszki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak