Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolowe kotleciki

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola czerwona 25 dag
sezam 1 łyżka
ketchup 1 łyżka
sól do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolowe kotleciki

Fasolę czerwoną moczymy całą noc. Następnego dnia wymieniamy wodę dodajemy łyżeczkę przyprawy uniwersalnej i gotujemy do miękkości. Po ugotowaniu odcedzamy i studzimy. zimną fasole miksujemy na miazgę, dodajemy ketchup, sól do smaku , paprykę dla ostrości i sezam. Wszystko dobrze mieszamy ale już nie blenderem tylko łyżą. Formujemy kulki spłaszczamy je i układamy na blaszce do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy je ok 8-10 min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patriszja
Patriszja 18.05.2013 08:49
bajecznie piekne
Paolcia 18.05.2013 08:47
pomysłowe :)
probofka 18.05.2013 08:35
muszę wypróbować ciekawe jak smakują
Agnieszka-87-25 18.05.2013 08:10
super, nie jestem na diecie ale z chęcią wypróbuję
iwa643 18.05.2013 07:38
Dla osób na diecie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak