Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolowa na warzywach

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola biała z uszki 300 gram
marchew 2 szt
pietruszka 100 gram
seler 100 gram
por (biała część) 100 gram
ziemniaki 4 szt
sól 1 szczypta
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 4 szt
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
ziele angielskie 3 szt
masło 1 łyżka
mąka kukurydziana 1 łyżka
kostka rosołowa 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolowa na warzywach

1.Do garnka wkładamy kostkę warzywną, ziele angielskie i liść laurowy i pieprz w ziarnkach .

2. Warzywa marchew seler pietruszkę i por kroimy w słupki plastry i talarki , wkładamy na patelnie i podsmażamy , wkładamy do garnka .

3. Gotujemy warzywa do miękkości , dodajemy fasole z puszki, ziemniaki pokrojone w kostkę i przyprawy lubczyk, cząber papryka słodka i sól do smaku .

4. Robimy zasmażkę z mąki i dodajemy po godzinie do zupy .

5. Wychodzi pyszna fasolowa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak