Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolowa na skrzydełkach

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 4 sztuki
fasola czerwona

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolowa na skrzydełkach

Fasolę dzień wcześniej opłukać i namoczyć przez noc. Następnego dnia do fasoli dodać skrzydełka z kurczaka, jarzynkę i gotować, aż fasola będzie miękka. Później dodać ziemniaki pokrojone w kostkę oraz boczek wędzony w kostkę. Całość jeszcze pogotować ok. 30 minut. Na koniec doprawić solą i pieprzem, zabielić śmietaną. Wcześniej zahartować śmietanę z niewielką ilością płynu i dodać do pozostałej części. Zupa jest bardzo syta. Wierzch posypać posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 16.03.2013 17:25
uwielbiam taką zupkę fasolową
Sylwia26 16.03.2013 17:17
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak