Zupa z kapusty pekińskiej

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • skrzydełka kurczaka

    2 sztuki
  • kapusta pekińska

    0,5 sztuki
  • ziemniaki

    5-6 sztuk
  • cebula

    2 sztuki
  • masło

    2 łyżki
  • marchew

    1 sztuka
  • pietruszka

    1 sztuka
  • Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat

    1 łyżeczka
  • przecier pomidorowy

    2 łyżki
  • koper świeży

    0,5 pęczka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1/3 łyżeczki
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    1/4 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Zupa z kapusty pekińskiej foto
Robimy wywar na skrzydełkach z kurczaka. Gotujemy go 30 minut.
Krok 2 - Zupa z kapusty pekińskiej foto
Ziemniaki kroimy w kostkę i dodajemy do wywaru. Razem gotujemy 10 minut.
Krok 3 - Zupa z kapusty pekińskiej foto

Kapustę pekińską szatkujemy i wraz ze startą marchwią i pietruszką dodajemy do reszty składników.

Krok 4 - Zupa z kapusty pekińskiej foto

Cebulę drobno kroimy i podsmażamy na maśle - dodajemy do reszty składników.

Krok 5 - Zupa z kapusty pekińskiej foto

W trakcie gotowania dodajemy przyprawę Prymat do bigosu oraz pieprz i sól.

Krok 6 - Zupa z kapusty pekińskiej foto

Dodajemy przecier pomidorowy.

Krok 7 - Zupa z kapusty pekińskiej foto

Na samym końcu dodajemy posiekany drobno koperek. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 12.09.2016 11:37
oryginalny pomysł, wart wyróbowania
Diana Rusiłowicz 06.09.2016 00:59
Takiej nie jadłam, ale wygląda ciekawie i pysznie.
Bernadeta1 29.08.2016 10:19
z pekińskiej jeszcze nie robiłam ale warto wypróbować, bo na pewno smaczna
Ewa Wojtaszko 19.08.2016 20:10
takiej zupki to chyba nigdy nie jadłam
IKrakowianka 16.08.2016 10:23
super propozycja na pyszną zupę
Edith85 16.08.2016 00:06
Fajna zupka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat