Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolowa babka z daktylami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2 szt
daktyle 6 szt
czekolada gorzka 1/2 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
kakao 3 łyżki
miód 2 łyżki
maślanka 2 łyżki
olej 1 łyżka
banan 1 szt
fasola czerwona 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolowa babka z daktylami

Fasole odcedzamy z zalewy i rozgniatamy blenderem na jednolita masę. Do masy dodajemy pokrojonego banana i jajko . Jeszcze raz wszystko miksujemy. Dodajemy jajka , maślankę , olej,olejek rumowy , proszek do pieczenia i miód. Mieszamy wszystko łyżką . Daktyle kroimy w kosteczkę , czekoladę siekamy. Bakalie dodajemy do ciasta mieszamy. Ciasto wlewamy do keksówki. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni i pieczemy ok 40 min .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisoglam 27.01.2013 11:45
Ciekawy przepis
Paolcia 27.01.2013 10:24
mmmm smacznego :)
marcia7 27.01.2013 09:38
bardzo ciekawa
SylwiaMagdaSabin 27.01.2013 09:17
zaskakujący przepis
cukiereczek 27.01.2013 08:51
pomysłowe
iwa643 27.01.2013 08:41
Polecam zdrowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak