Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fasolowa

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna 1 pęczek
fasola 1 szklanka
ziemniaki 4 duże
kości 0,5 kg
słonina 0.30 kg
boczek 0.30 kg
sól do smaku
pieprz do smaku
ziele angielskie 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
majeranek do smaku
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: fasolowa

dzień wcześniej moczę fasolę .

na drugi dzień gotuję fasolę w tej samej wodzie co się moczyła.

jak fasola się gotuje robię wywar z kości ,do wywaru dodaję włoszczyznę ( w kostkę kroję marchew, pietruszkę i seler, por wrzucam w całości ,potem wyjmuję z wywaru)dodaję ziele angielskie i liść laurowy .

ziemniaki kroję w kostkę .

podsmażam słoninę i boczek( pokrojoną w kostkę)dodając 2 łyżeczki słodkiej papryki.

jak warzywa są miękkie dodaję ziemniaki i fasolę ,gotuję.

na koniec dodaję podsmażony boczek ze słoniną .

doprawiam majerankiem ,solą i pieprzem.


************* Smacznego ****************

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

lara 12.01.2014 16:29
pyszna i sycąca
Adamorek 12.01.2014 15:18
apetycznie wygląda
Monika10 12.01.2014 15:15
bardzo lubie taką zupę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak