Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolkowy miszmasz

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola 2 szkl
marchew 1 szt
cebula 2 szt
pieczarki ok 50 dag mniejszych
mięso mielone ok 40 dag
wędlina ok15 dag
koncentrat pomidorowy
sól
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolkowy miszmasz

Fasolkę przebrać, wypłukać, zalać wodą i moczyć ok. 2 godziny. Odlać wodę. Zalać świeżą i postawić do gotowania.
Dodać też obraną i pokrojoną marchew. Pieczarki opłukać, przesmażyć z drobno pokrojoną cebulą, dodać do fasoli. Mięso mielone odrywać widelcem i wrzucać do potrawy. Dodać też pokrojoną wędlinę, doprawić koncentratem i przyprawami. Przez chwilę wszystko razem dusić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 25.01.2017 18:44
super fasolka :)
Ania321 25.01.2017 17:41
smaczne i pożywne danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak